Madrac PRESTIGE

7-o zonski, jer mislimo na Vaša leđa

Madrac Prestige spada u Premium liniju madraca MojSan. Jezgra madraca je ergonomski oblikovana sa multipocket džepičastom osnovom koja pruža idealnu potporu Vašem tijelu u dodirnim tačkama prilikom ležanja. Kvalitetna HR pjena korištena za oblaganje ergonomske jezgre madraca, uz izuzetno kvalitetnu navlaku sa karbonskim vlaknima, osigurava kombinaciju vrhunske udobnosti i dugotrajnosti. Eliminisanje vlage iz madraca, te omogućavanje cirkulacije zraka unutar jezgre madraca je postignuto ozračnom trakom i profiliranim dijelom ploča madraca od HR pjene. Za one koji traže visokokvalitetne madrace, madrac Prestige je izvrstan izbor, te jedan od najboljih modela u raznovrsnoj MojSan ponudi. Madrac je ukupne visine  25 cm.

Multipocket džepićasto jezgro

Multipocket džepičasto jezgro ima skoro dvostruko veći broj opruga na istoj površini u odnosu na standardno džepičasto jezgro zahvaljujući manjem promjeru svakog pojedinačnog džepića, te ravnom obliku opruge koja je kod standardnog jezgra bačvastog oblika. Mnogostruko je povećan i broj navoja u odnosu na klasično džepičasto jezgro. Dakle, madrac se ugiba samo na mjestima gdje postoj ipritisak te se na taj način postiže pravilno podupiranje tijela u svim dodirnim tačkama zahvaljujući 7-o zonskom rasporedu džepića. Ukupno u jednom kvadratnom metru ima 504 džepića. Multipocket džepičasto jezgro ima skoro dvostruko veći broj opruga na istoj površini u odnosu na standardno džepičasto jezgro zahvaljujući manjem promjeru svakogpoj edinačnog džepića, te ravnom obliku opruge koja je kod standardnog jezgra bačvastog oblika. Mnogostruko je povećan i broj navoja u odnosu na klasično džepičasto jezgro. Dakle, madrac se ugiba samo na mjestima gdje postoji pritisak te se na taj način postiže pravilno podupiranje tijela u svim dodirnim tačkama zahvaljujući 7-o zonskom rasporedu džepića. Ukupno u jednom kvadratnom metru ima 504 džepića. Različita tvrdoća jezgre u svakoj od zona određenim prema dijelovima tijela postignuta je korištenjem različitih debljina žice i kombiniranjem istih unutar zone, odnosn ocijelog jezgra. Ta osobina multipocket jezgra osigurava: prilagođavanje madraca individualnoj konturi tijela, te smanjenje pritiska u najistaknutijim dijelovima tijela kao što su ramena i bokovi. Sa smanjenim pritiskom u lumbalnom dijelu kičme, zahvaljujući 7-o zonskom jezgru Vaše tijelo će bolje utonuti u madrac uz osiguran miran san i revitalizaciju tijela tokom noći. Različita tvrdoća jezgre u svakoj od zona određenim prema dijelovima tijela postignuta je korištenjem različitih debljina žice i kombiniranjem istih unutar zone, odnosno cijelog jezgra. Ta osobina multipocket jezgra osigurava: prilagođavanje madraca individualnoj konturi tijela, te smanjenje pritiska u najistaknutijim dijelovima tijela kao što su ramena i bokovi. Sa smanjenim pritiskom u lumbalnom dijelu kičme, zahvaljujući 7-o zonskom jezgru Vaše tijelo će bolje utonuti u madrac uz osiguran miran san i revitalizaciju tijela tokom noći.

 HR pjena

HR,”hladno lijevana” ili “high resilient” pjena, je jedan odnajkvalitetnijih materijala koji se koristi u industriji izrade madraca sa naglašenim ergonomsko ortopedskim svojstvima. HR pjena osigurava izvrsno podupiranje tijela zahvaljujući postignutoj visokoj elastičnosti baziranoj na otvorenoj strukturi ćelija. Zbog posebne otvorene strukture ćelija, ova pjena ima veću površinsku mekoću, veću udobnost i elastičnost, bolju prozračnost ibržu provodljivost vlage, bolje karakteristike podupiranja tijela i povećanu trajnost u odnosu na klasičnu PU pjenu iste tvrdoće. HR pjena u madracuPrestige je dodatno profilirana tako da postoji neometan proces kruženja zraka unutar madraca, što uz dodatak navlake koja je obogaćena ozračnom trakom čini ovaj madrac slobodnim od neprijatnih mirisa i nakupljanja vlage, a  ujedno najboljim osloncem Vašem tijelu tokom noći.

Periva, Intense navlaka sa karbonskim nitima

Dodatna vrijednost madraca Prestige jeste izuzetno kvalitetna navlaka sa  Intense platnom u izvedbi ljeto-zima. Ovaj madrac Vam pruža osjećaj opuštanja zahvaljujući navlaci sa karbonskim nitima, oslobađajući Vas od statičkog elektriciteta kojem je tijelo svakodnevno izloženo u kontaktu sa drugim stvarima. Navlaka sa svih strana ima ozračnu traku zahvaljujući kojoj je omogućeno neometano disanje madraca i cirkulacija zraka unutar madraca. Mekani vuneni sloj će Vas grijati tokom zime dok ćete okretanjem navlake madraca tokom ljetnih mjeseci, također moći stvoriti ugodan ambijent spavanja. Profilirana struktura madraca omogućava nesmetan prolaz zraka kroz madrac koji je dodatno unaprijeđen ozračnom trakom sa bočnih strana madraca. Navlaka je periva, rađena sa patent zatvaračem zahvaljujući kome je moguće njeno skidanje i održavanje prema uputstvima za održavanje.

Dopustite da Vas madrac Prestige oslobodi napetosti!

589.00 KM1,469.00 KM

Dodatne informacije

Dostava

Od 2 do 15 radnih dana

Plaćanje

Prilikom preuzimanja

Kontakt info

Stojimo Vam na raspolaganju 24/7